pm2ipma
pm2ipma2

PM² Alliance i IPMA Srbija potpisali su sporazum o saradnji u oblasti upravljanja projektima. Ovim sporazumom, PM² Alliance postaje važan strateški partner za IPMA Srbija. PM² Alliance dolazi u Srbiju kako bi približila koristi PM² metodologije.

PM² je evropska metodologija upravljanja projektima koja ima za cilj uspostavljanje zajedničkog jezika i zajedničkih procesa upravljanja projektima unutar i među evropskim organizacijama bilo da su javne ili privatne. PM² teži ka povećanju efikasnosti i stope uspeha projekata u Evropi.

PM² Alliance je međunarodna, neprofitna organizacija. Osnovana od strane ljudi iz prakse, PM² Alliance okuplja pojedince iz institucija, kompanija i akademskog okruženja da razmene iskustva, podele resurse i reše izazove sa terena, promovišući šire usvajanje PM² metodologije.

PM² Alliance podržava profesionalni rast svojih članova, pružajući mogućnost za celoživotno učenje, razvoj karijere, profesionalno umrežavanje i sertifikaciju.

Za više detalja posetite www.pm2alliance.eu

PM² metodologija

 

PM² je metodologija upravljanja projektima koju je razvila i podržala Evropska komisija. Njena svrha je da omogući projektnim timovima da efikasno upravljaju svojim projektima i da isporučuju rešenja i koristi svojim organizacijama i drugim zainteresovanim stranama. PM² je jednostavna metodologija i laka za primenu. Metodologija uključuje elemente iz globalno prihvaćenih, najboljih praksi, standarda i metodologija i kao takva je pogodna za bilo koju vrstu projekta.

 

PM² program sertifikacije

 

Program sertifikacije PM² Alliance osmišljen je kako bi potvrdio znanje o PM² metodologiji na različitim nivoima. PM² Alliance je u obavezi da koristi od ove sertifikacije javno prikaže svima, u svrhu unapređenja PM² metodologije.

Program PM² sertifikacije bavi se potrebama: pojedinaca, organizacija, projekata koje finansira EU, pružalaca obuke.

Dostupni PM² sertifikati

 

pm2-cert-basic
pm2-cert-agile
pm2-cert-essentials
pm2-cert-advanced
pm2-cert-expert
pm2-cert-trainer

Dostupni PM² sertifikati

 

pm2-cert-basic
pm2-cert-agile
pm2-cert-essentials
pm2-cert-advanced
pm2-cert-expert
pm2-cert-trainer