IPMA RESEARCH CONFERENCE 2022

IPMA Srbija zajedno sa IPMA organizuje 10. IPMA Research konferenciju “Value Co-creation In The Project Society” koja će se održati od 19. do 21. juna 2022. godine, u Beogradu.

Sistemi po prirodi teže entropiji, što je posebno izraženo u vremenu ubrzanog tehnološkog razvoja, globalizacije, globalnog rasta populacije, povećane potrošnje resursa i globalnih distorzija. Sa druge strane, svi težimo razvoju na individualnom, organizacionom i društvenom nivou. Vrednost koju kreiramo svojim aktivnostima direktno utičemo na razvoj. Većina poslovnih organizacija, javnih institucija, nevladinih i međunarodnih organizacija koriste projekte da sprovedu svoje inovacije ili da sarađuju sa drugim organizacijama u okviru industrije, zemlje ili na međunarodnom nivou ili su u potpunosti projektno orijentisani. U vremenu kada se tehnologije konstanto razvijaju a tržište, znanje i ideje nemaju granice, rastuće pitanje je kako kreirati vrednost u projektnom društvu.

Da bi se iskoristile prednosti ovih okolnosti projektno društvo se suočava sa brojnim izazovima zbog čega ova konferencija ima za cilj da razmotri postojeće koncepte, metodologije i najbolje prakse  u funkciji stvaranja vrednosti, umrežavanja i upravljanja u projektnom društvu.

Tema konferencije uključuje teorijska i praktična istraživanja svih aspekata projektnog društva, pružajući različitost, a pre svega jedinstvenu vrednost za učesnike sa posebnim interesima u oblasti upravljanja projektima.

Program konferencije uključuje niz interaktivnih radionica, panel diskusija, okruglih stolova i prezentaciju radova u cilju:

  • Uspostavljanja direktne komunikacije i konstruktivnog dijaloga između istraživača i stručnjaka iz prakse za kreiranje vrednosti u projektnom društvu
  • Otkrivanja novih rešenja za upravaljanje projektima koja doprinose vrednosti projekata i organizacije
  • Transfera istraživačkog know-how mladim istraživačima
  • Obezbeđivanja uvida u proces objavljivanja radova u vrhunskim časopisima i kod istaknutih izdavača
  • Kreiranju novih istraživačkih ideja u međunarosnom okruženju
  • Izgradnje poverenja, mreže i mogućnosti za buduće projekte i potencijalnu saradnju u projektnom društvu.

Više informacija o konferenciji možete pročitati ovde.

Ostale događaje koje IPMA Srbija planira u 2022. godini možete pogledati na ovom linku.