Kvalifikacije za Nacionalno finale PMC 2023

Kvalifikacije za Nacionalno finale PMC 2023

 

U nedelju 12. marta 2023. godine održane su kvalifikacije za Nacionalno takmičenja u upravljanju projektima – PMC 2023. Na takmičenju je učestvovao 21 tim koje je ukupno činilo 77 studenata sa sedam fakulteta i to: Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog fakultet u Beogradu, Građevinskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Univerziteta Singidunum i Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment.

Šest timova je steklo pravo da se plasira u Nacionalno finale.

Timovi koji su uspešno prošli Kvalifikacije za Nacionalno finale PMC 2023. su:

 • Tim 2 – Ana Pavlović, Teodora Grgurević, Jelena Stišović, Andrea Filipović (Univerzitet u Beogradu, Fakultet organizacionih nauka)
 • Tim 3 – Jovana Starović, Milica Maslarević, Iva Branković, Marina Jovanović (Univerzitet u Beogradu, Fakultet organizacionih nauka)
 • Tim 7 – Aleksa Krstić, Ana Kesić, Boris Vajagić, Dušan Kostić (Univerzitet u Beogradu, Fakultet organizacionih nauka)
 • Tim 4 – Vukašin Damjanović, Nikola Petrović, Vuk Verović, Sara Oluić (Univerzitet u Beogradu, Fakultet organizacionih nauka)
 • Tim 11 – Stefan Milan Paunović Mirić, Sanda Stojkić, Vukašin Todorović, Aleksa Luković (Univerzitet Singidunum)
 • Tim 17 – Anđelka Obradović, Ognjen Živanović, Pavle Stojadinović, Kristina Mitrović (Univerzitet u Beogradu, Građevinski fakultet)

 • Koliko su naši učesnici bili uspešni na ovom takmičenju govori podatak da je minimalni broj bodova za finale iznosio 64, a osim znanja neophodno je bilo pokazati i zavidnu brzinu. Ovom prilikom čestitamo svim timovima na fenomenalnim rezultatima, a finalistima želimo uspeh u daljoj fazi takmičenja.

  Veliko Nacionalno finale iz upravljanja projektima održaće se u nedelju 26. marta 2023. godine u Beogradu, a pobednici će predstavljati Srbiju na International PM Championship u Valensiji, Španija.

  Više informacija o Young Crew Srbija možete videti ovde.