25. Međunarodni kongres iz upravljanja projektima „Odgovorno i fleksibilno upravljanje projektima“

25. Međunarodni kongres iz upravljanja projektima„Odgovorno i fleksibilno upravljanje projektima“, organizovan u saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu, Univerzitetom odbrane, Kriminalističko-policijskim univerzitetom, Tehničkim fakultetom u Boru i Fakultetom za projektni i inovacioni menadžment, održan je u Beogradu od 9. do 11. septembra 2021. godine.

Ceremonija svečanog otvaranja kongresa upriličena je u atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, uz dodelu zahvalnica za 35. godina rada Udruženja, dok su se kongresne aktivnosti realizovane u prostorijama Nacionalne akademije za javnu upravu. Zvaničnim kongresnim događajima prisustvovali su brojni govornici iz zemlje i inostranstva, a učesnicima kongresa su se obratili Joop Schefferlie, predsednik Međunarodnog udruženja za upravljanje projektima, Biljana Vuksanović, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jasmina Bnemansur, pomoćnik ministra u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Dejan Miletić, direktor Nacionalne akademije za javnu upravu, Dane Subošić, rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta, Radovan Karkalić, profesor Univerziteta odbrane, Reinhard Wagner, generalni direktor kompanije Tiba, i Vladimir Obradović, predsednik IPMA Srbija.

IPMA Srbija je realizacijom 25. Međunarodnog kongresa iz upravljanja projektima „Odgovorno i fleksibilno upravljanje projektima“ još jednom pokazala spremnost da unapredi profesiju upravljanja projektima u našoj zemlji i regionu. Tokom tri dana kongresa smo organizovali različite panele, sastanke sekcija, okrugle stolove i radionice, a posebna pažnja bila je posvećena temama Upravljanje projektima u javnom sektoru, Jedinica za upravljanje projektima – Project Management Office (PMO), Zeleni aspekti upravljanja projektima, Žene u projektnom menadžmentu i Upravljanje projektima u odbrani i bezbednosti.

25. Međunarodni kongres iz upravljanja projektima okupio je više od 150 predstavnika privrede, javnog sektora i akademske zajedice iz čak 13 zemalja sveta, i još preko 50 studenata iz 12 zemalja koji su učestvovali u onlajn takmičenju iz upravljanja projektima „International Project Management Championship – IPMC 2021“.

Evaluacija 25. Međunarodnog kongresa iz upravljanja projektima pokazala je da su učesnici zadovoljni organizacijom, temama i događajima u okviru kongresa, ali i da je potrebno da nastavimo zajedno da unapređujemo profesiju upravljanja projektima kako bismo stvorili bolje radno i životno okruženje.

IPMA Srbija se najsrdačnije zahvaljuje svima koji su doprineli realizaciji 25. Međunarodnog kongresa iz upravljanja projektima „Odgovorno i fleksibilno upravljanje projektima“ i poziva vas da uzmete učešće u IPMA Research Conference koja će se održati u Beogradu od 19. do 21. juna 2022. godine.