Pobednici prestižnog svetskog prvenstva u upravljanju projektima 2018 – nemački i srpski tim

Studenti Stumpf Pascal, Katharina Wolff, Marvin Alexander Vibora Münch i Jan-Philip Bokeloh iz Nemačke i Abel Duran, Jana Puzderliski and Marko Modrinić iz Srbije dele prvo mesto na svetskom prvenstvu u upravljanju projektima 2018.

Finale četvrtog svetskog prvenstva u upravljanju projektima 2018, koje je u protekle četiri godine okupilo više od 2600 studenata sa prestižnih fakulteta i poslovnih škola širom sveta, održano je 2. juna 2018. u Beogradu.

Od ukupno 192 tima i 760 takmičara, koji su učestvovali na ovogodišnjem takmičenju, 9 najboljih timova prikazali su svoje znanje i veštine u upravljanju projektima u Beogradu kroz simulaciju realnog projekta, koji je obezbedio Otvoreni edukativni centar za menadžment (OMEC).

Timovi iz devet država – Nemačke, Francuske, Holandije, Hrvatske, Finske, Litvanije, Italije, Španije i Srbije takmičili su se u finalu ovogodišnjeg takmičenja. Pobednici su proglašeni tokom gala večere na Belom Dvoru u Beogradu. Prema odluci žirija, na osnovu broja poena prikupljenih tokom simulacije, prvi put u istoriji takmičenja proglašena su dva pobednika i timovi iz Nemačke i Srbije su zauzeli prvo mesto. Pošto je Srbija bila prošlogodišnji pobednik, trofej i organizaciju narednog takmičenja preuzela je Nemačka.

Treće mesto zauzeo je tim iz Hrvatske (Lovre Skočić, Dora Novak, Paulo Katić, Petar Perković).