Potpisan sporazum o saradnji sa Studentskom Asocijacijom Fakulteta organizacionih nauka (SAFON)

Udruženje za upravljanje projektima Srbije – IPMA Srbija i Studentska asocijacija Fakulteta organizacionih nauka – SAFON, potpisali su Sporazum o saradnji. Ispred IPMA Srbija Sporazum je potpisala prof. dr Ivana Berić, zamenica predsednika Udruženja, dok je SAFON predstavljao David Ković.

Studentska Asocijacija Fakulteta organizacionih nauka okuplja studente FON-a i ima za primarni cilj podsticanje profesionalnog i ličnog razvoja studenata. SAFON kroz svoje projekte podstiče praktičnu primenu stečenih znanja i omogućava veliki broj praksi za studente, promoviše liderstvo i građenje karijere već tokom studija.

Upravo ovo predstavlja i glavni cilj potpisivanja sporazuma: podizanje kapaciteta članova SAFON-a u oblasti upravljanja projektima, kao i približavanje profesije projektnog menadžera studentima. Sporazum o saradnji između ostalog predviđa i zajednički rad na upoznavanju studenata sa prednostima daljeg profesionalnog razvoja u oblasti projektnog menadžmenta, a prva takva aktivnost zakazana je za kraj marta 2022. godine, kada će u okviru FONGRES-a biti održana radionica za članove SAFON-a, od strane IPMA Srbija.
Radujemo se početku nove saradnje.

Podsećamo, Udruženje za upravljanje projektima Srbije – IPMA Srbija nudi različite sadržaje namenjene mladim projektnim menadžerima i studentima u okviru Young Crew Srbija sekcije. Za sve članove mlađe od 35 godina, pored popusta na učešće u događajma koje organizuje Udruženje i popusta na sertifikaciju, organizuju se i posebna besplatna predavanja i radionice, namenjena upravo njima. Tokom 2021. godine omogućili smo Young Crew Srbija članovima i „Speed dating“ događaj na kome se sreću predstavnici kompanija sa studentima. Glavna ideja je da studentima pomognemo u potrazi za stručnom praksom i poslom, te su imali priliku da na jednom mestu razgovaraju sa predstavnicima kompanija: Elixir Group, Erste Banka, RTRK i Comtrade. Takođe, 2021. godine rganizovana je dodela IPMA Srbija Nagrade za mlade u kategorijama za najboljeg mladog projektnog menadžera, najbolji istraživački rad, i najbolji projekat kojim je rukovodio projektni menadžer do 35 godina, a za pobednike u svim kategorijama su odata priznanja i obezbeđene vredne nagrade.