Potpisan ugovor između IPMA i IPMA Srbija o sprovođenju projekta IPMA Kids u Srbiji

Na nedavno održanom sastanku delegata iz 71 nacionalne asocijacije za upravljanje projektima u okviru IPMA – IPMA Council of Delegates, u Sevilji od 23. do 24. septembra 2023. godine, potpisan je ugovor između IPMA i IPMA Srbija o sprovođenju projekta IPMA Kids u Srbiji. Ovo je novi IPMA projekat namenjen najmlađima i predstavlja neformalni program učenja sa ciljem razvoja veština za upravljanje projektima kod dece različitog uzrasta. Program je osmišljen tako da se kroz radionice i igru stiču znanja, razvija kreativnost i inicijativa, neguje radoznalost, vežba timski rad i komunikacija. IPMA Srbija se na ovaj način priključila grupi od preko 20 nacionalnih asocijacija iz upravljanja projektima u okviru IPMA, koje su takođe iskazale želju da kroz radionice i učenje kroz igru približe osnove projektnog razmišljanja najmlađima.
Da bi se projekat IPMA Kids uspešno implementirao globalno, potrebno je izgraditi mrežu ključnih partnera, a to su upravo IPMA nacionalne asocijacije za upravljanje projektima, koje sprovode projekat na lokalnom nivou. Projekat je osmišljen za škole, nastavnike, kompanije, institucije ili volontere koji žele rade na popularizaciji upravljanja projektima među mladima. Projekat IPMA Kids doprinosi ispunjenju vizije IPMA da promoviše kompetencije za upravljanje projektima na globalnom nivou, kako bi se razvilo okruženje u kome su svi projekti uspešni. Kroz ovaj i druge IPMA projekte se radi na zajedničkom kreiranju i koriste različitosti IPMA globalne mreže, kako bi se ostvarile koristi za profesiju, ekonomiju, društvo i životnu sredinu. IPMA čvrsto veruje da deca treba da nauče kako da koriste upravljanje projektima, razviju svoju fleksibilnost i iskoriste potencijale koje imaju u agilnom svetu koji nas okružuje.
IPMA Srbija će u narednom periodu aktivno raditi na izradi plana i implementaciji projekta IPMA Kids u Srbiji, kako bi se kroz kontinuiranu interakciju sa najmlađima na temu upravljanja projektima kreiralo stimulativno okruženje za razvoj kompetencija u ovoj oblasti od najranijeg uzrasta.