Uspešno završena validacija IPMA 4LC i IPMA CCT programa sertifikacije

Sertifikaciono telo Udruženja za upravljanje projektima Srbije – IPMA Srbija Sert je uspešno završilo proces validacije IPMA programa sertifikacije za projektne, program i portfolio menadžere na četiri nivoa, kao i IPMA programa sertifikacije konsultanata, koučeva i trenera u oblasti upravljanja projektima. Posebno smo počastvovani zbog činjenice da je Sertifikaciono telo IPMA Srbija Sert prvo u svetu koje je završilo proces validacije IPMA CCT programa sertifikacije. Sertifikaciono telo su početkom decembra prošle godine posetili IPMA validatori, Silvia Drahosova iz Češke i Giovanni Pisano iz Italije, u cilju sprovođenja validacije oba IPMA programa sertifikacije.

IPMA Srbija Sert sprovodi program IPMA sertifikacije konsultanata, koučeva i trenera u oblasti upravljanja projektom, programom i portfoliom na tri nivoa:
  • IPMA nivo A – sertifikovani izvršni konsultant, kouč i trener
  • IPMA nivo B – sertifikovani stariji konsultant, kouč i trener
  • IPMA nivo C – sertifikovani konsultant, kouč i trener

IPMA Srbija Sert je započela proces sertifikacije 2019. godine, prepoznavši važnost verifikacije kompetencija pojedinaca koji rade kao konsultanti, koučevi i treneri u oblasti upravljanja projektom, programom i portfolijom, jer neposredno doprinose razvoju kapaciteta pojedinaca, timova i organizacija za postizanje boljih rezultata u ovim oblastima. Sertifikaciono telo IPMA Srbija Sert je među prvim sertifikacionim telima u svetu počelo da sprovodi CCT sertifikaciju, kreirajući tako mogućnost i motivaciju za konsultante, koučeve i trenere u oblasti upravljanja projektom, programom i portfoliom da sertifikuju svoje kompetencije i učine ih globalno prepoznatljivim i priznatim.

Pozivamo sve zainteresovane kandidate da se informišu o mogućnostima učešća u ovom i drugim IPMA programima sertifikacije koje sprovodimo.