Održana 10. IPMA Research Conference “Value co-creation in the project society“

10. IPMA Research Conference “Value co-creation in the project society“ održana je od 19. do 21. juna 2022. godine u Beogradu. Konferencija je omogućila intenzivan dijalog između istraživača i stručnjaka iz prakse, razmenu znanja o najnovijim trendovima u upravljanju projektima i diskusiju o različitim rešenjima koja donose vrednost projektima i organizacijama.

Prilika da se ovaj događaj od izuzetnog naučnog i stručnog značaja održi u Beogradu, posebna je čast za Udruženje za upravljanje projektima Srbije – IPMA Srbija i veliko priznanje za unapređenu regionalnu i međunarodnu saradnju.

Bilo je veliko zadovoljstvo ugostiti istaknute govornike, prof. Muthu De Silva, Antonia Nieto-Rodrigueza, prof. Gilberta Silviusa, Olivera Mackela i Mak Sunhu, kao i paneliste na readionicama i okruglim stolovima: Martinu Huemann, Nathalie Drouin, Louisa Kleina, Jose Reiesa, Lavagnon Iku, Jelenu Begović, Viktora Nedovića, Silviu Drahosovu i Radmilu Miković.

Za 10. IPMA Research Conference registrovalo se ukupno 237 učesnika iz 31 zemlje. Održavanje konferencije je podržana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Učesnici su imali priliku da unaprede istraživačke ideje i projekte kroz zanimljive radionice posvećene objavljivanju naučnoistraživačkih rezultata i dijalogu sa urednicima prestižnih časopisa iz oblasti. Radionica za doktorante i IPMA CCT radionica su bile posvećene podršci mladim istraživačima u sprovođenju vrhunskih naučnih istraživanja i razvoju njihovih karijera u oblasti upravljanja projektima.

Renomirani domaći i međunarodni stručnjaci razmenili su savremene istraživačke ideje i rezultate u okviru tri okrugla stola posvećena Interdisciplinarnom strateškom upravljanju projektima u istraživačko razvojnim organizacijama, Upravljanju projektima u javnom sektoru i Stvaranju vrednosti pomoću projekata digitalne transformacije.

Pored bogatog naučnog programa i podsticanja razvoja profesije projektnog menadžmenta, IPMA 10th Research Conference obezbedila je interaktivno okruženje za umrežavanje i druženje govornika, učesnika i predstavnika Međunarodne asocijacije za upravljanje projektima – IPMA.

 

11. IPMA Research Conference će biti održana u aprilu 2023. godine u Kini.