Održana konferencija povodom početka projekta Digitalno žensko projektno preduzetništvo

Danas, 27.08.2020. godine , održana je konferencija povodom otvaranja projekta Digitalno žensko projektno preduzetništvo u prostorijama Privredne komore Srbije. Današnjoj Konferenciji za otvaranje projekta prisustvovale su sve prijavljene učesnice, preko online platforme.

Konferencija je započeta izjavama za medije, nakon čega su se u prvom delu programa učesnicama projekta obratili sledeći panelisti:

  • Branislava Simanić, direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije, koja je istakla aktivnosti Sektora za preduzetništvo i značaj razvoja preduzetništva u Srbiji. Zatim je uputila poziv svim učesnicama da se nakon obuke pridruže Sekciji za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije.
  • Snežana Antonijević, pomoćnik direktora Nacionalne akademije za javnu upravu, koja je govorila o značaju online edukacija. Snežana je istakla da je jedan od ciljeva Nacionalne akadekmije za javnu upravu promocija kulture učenja tokom celog života. Takođe je istakla uticaj online konferencija na razvoj poslovanja.
  • Suzana Perić, predsednica sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije, rekla je da u okviru Sekcije postoji niz obuka za preduzetnice koje su besplatne. Govoreći o sopstvenom primeru , posebno je naglasila značaj digitalnih tehnologija za preduzetnice.
  • Vladimir Obradović, predsednik Udruženja za upravljanje projektima Srbije – IPMA Srbija, prikazao je glavnu ideju i cilj projekta Digitalno žensko projektno preduzetništvo. Napomenuo je i da je broj prijavljenih učesnica oko 120, od kojih 30% žena dolazi iz manje razvijenih sredina.
  • Marija Todorović, rukovodilac projekta, opisala je celokupan proces sprovođenja projekta, kao i mogućnosti koje se pružaju učesnicama obuke.

 

Nakon prvog dela programa, usledila je kratka pauza, nakon koje su se učesnicama projekta obratili predavači koji su učestvovali u pripremi i izvođenju online obuke u okviru projekta: Dr Vesna Damnjanović, Danijela Toljaga – Nikolić, dr Radmila Miković, Bojana Kovač i Dejan Zrilić. Oni su predstavili dinamiku i teme predavanja, kao i mogućnosti koje su im na raspolaganju u toku online programa obuke.