Predstavnici IPMA Srbija na 27. Internacionalnom kongresu iz upravljanja projektima i inženjerstva i radnim sastancima u Španiji

Prof. dr Vladimir Obradović, kao IPMA potpredsednik za finansije i organizaciju, projekte i događaje, prof. dr Marija Todorović, kao IPMA Research Coordinator i Vladana Stepanović, kao IPMA Awards Programme officer učestvovali su u nizu događaja i sastanaka organizovanih od strane IPMA i AIPRO (AEIPRO es la Asociación de los profesionales de la Dirección e Ingeniería de Proyectos de España). Predstavnici IPMA Srbija su, nakon sastanaka IPMA Izvršnog odbora u Bilbao, nastavili radnu posetu 27. Internacionalnom kongresu iz upravljanja projektima i inženjerstva na Univerzitetu Mondragon, San Sebastian, u Španiji, koji je okupio izuzetan broj stručnjaka i profesora, na međunarodnom nivou.

Profesor Obradović, čiji su radovi široko priznati u akademskoj i stručnoj zajednici, održao je predavanje po pozivu na temu „Public sector project management“. Vladana Stepanović, prof. dr Marija Todorović, prof. dr Vladimir Obradović su predstavili istraživanje pod nazivom „Recognition and professional development: Is diversity a missing puzzle?“.

IPMA je konfederacija od više od 70 zemalja članica. Zemlje članice razvijaju kompetencije za upravljanje projektima u svojim lokalnim geografskim teritorijama, u saradnji sa ljudima iz prakse i akademske zajednice, razvijajući odnose sa kompanijama, državnim institucijama, fakultetima, trening i konsalting kućama. IPMA ima mrežu koja pokriva Evropu, Aziju, Afriku, Srednji Istok, Australiju, Severnu i Južnu Ameriku.

Učešće na 27. Internacionalnom kongresu iz upravljanja projektima i inženjerstva i radnim sastancima u Španiji su doprineli razvoju profesije upravljanje projektima, umrežavanju i razmeni rezultata istraživanja i iskustva na međunarodnom nivou.

IPMA pomaže profesionalcima da unaprede svoje kompetencije za upravljanje projektima, programima i portfoliom, nudeći širok spektar usluga, koje su prilagođene potrebama lokalnih tržišta. Svake godine, IPMA organizuje događaje i proslavlja izvrsna dostignuća u oblasti upravljanja projektima, kroz nominaciju i priznanja za izvanredne projekte, pojedince i organizacije. IPMA obezbeđuje profesionalnu sertifikaciju za projektne, program i portfolio menažere, konsultante, koučeve i trenere u oblasti upravljanja projektima, kao i sertifikaciju organizacija. Asocijacija promoviše međunarodnu registraciju obrazovnih i trening programa za upravljanje projektima i realizuje veliki broj projekata u cilju promocije i razvoja profesije projektnog menadžera. Zajedno sa razvijenim standardima, istraživačkim aktivnosti i izdvaštvom, IPMA aktivnosti su usmerene na podršku pojedincima, projektima i organizacijama u postizanju izuzetnih rezultata u upravljanju projektima.