Prof. dr Vladimir Obradović izabran za potpredsednika IPMA

Prof. dr Vladimir Obradović, predsednik Udruženja za upravljanje projektima Srbije – IPMA Srbija, izabran je za potpredsednika Međunarodne asocijacije za upravljanje projektima –  IPMA, za period od 2023. do 2025. godine. Profesor Obradović će od 1. januara 2023. godine obavljati funkciju potpredsednika zaduženog za finansije i organizaciju, projekte i događaje.

IPMA je federacija od više od 70 zemalja članica. Zemlje članice razvijaju kompetencije za upravljanje projektima u svojim lokalnim geografskim teritorijama, u saradnji sa ljudima iz prakse i akademske zajednice, razvijajući odnose sa kompanijama, državnim institucijama, fakultetima, trening i konsalting kućama. IPMA ima mrežu koja pokriva Evropu, Aziju, Afriku, Srednji Istok, Australiju, Severnu i Južnu Ameriku.

IPMA pomaže profesionalcima da unaprede svoje kompetencije za upravljanje projektima, programima i portfoliom, nudeći širok spektar usluga, koje su prilagođene potrebama lokalnih tržišta. Svake godine, IPMA organizuje događaje i proslavlja izvrsna dostignuća u oblasti upravljanja projektima, kroz nominaciju i priznanja za izvanredne projekte, pojedince i organizacije. IPMA obezbeđuje profesionalnu sertifikaciju za projektne, program i portfolio menažere, konsultante, koučeve i trenere u oblasti upravljanja projektima, kao i sertifikaciju organizacija. Asocijacija promoviše međunarodnu registraciju obrazovnih i trening programa za upravljanje projektima i realizuje veliki broj projekata u cilju promocije i razvoja profesije projektnog menadžera. Zajedno sa razvijenim standardima, istraživačkim aktivnosti i izdvaštvom, IPMA aktivnosti su usmerene na podršku pojedincima, projektima i organizacijama u postizanju izuzetnih rezultata u upravljanju projektima. 

Prof. Obradović je vrlo aktivan u IPMA-i sada već više od 18 godina. Trenutno vodi projekat  “IPMA WoS indexing” posvećen unapređenju naučno-istraživačke i iozdavačke delatnosti na globalnom nivou. 

Glasanje i izbor potpredsednika su bili organizovani na IPMA Skupštini. IPMA Skupštinu čine delegati zemalja članica širom sveta i predstavlja pravu sliku globalne asocijacije.

Pozicija potpredsednika je velika čast i izuzetna prilika za profesora Obradovića, kao i za IPMA Srbija. Čestitamo profesoru Obradoviću i zahvaljujemo se IPMA porodici na podršci.