Saradnja na 11 IPMA Research Conference

11th IPMA Research Conference, koja predstavlja vodeći događaj za istraživače iz oblasti upravljanja projektima, održana je u gradu Nanjing u Kini. Prof. dr Vladimir Obradović, potpredsednik IPMA, prof. dr Marija Todorović, IPMA koordinator za istraživanje i Vladana Stepanović, zadužena za IPMA program nagrada, aktivno su učestvovali na ovom izuzetnom događaju.

Tokom panela „Forum za saradnju u oblasti obrazovanja za upravljanje projektima“, prof. dr Vladimir Obradović je predstavio koncept međunarodnog master programa za upravljanje projektima. Takođe, profesor Obradović, kao odgovoran za IPMA događaje, imao je čast da na Svečanoj ceremoniji dodele istraživačkih nagrada dodeli nagradu za životno delo profesoru Anbang Qi, zajedno sa prof. Mladenom Vukomanovićem.

Na svečanom otvaranju konferencije, prof. dr Marija Todorović predstavila je temu „Research Hot Words in Project Management“. Takođe, prezentovala je rad pod nazivom „Project Management Awards and Professional Development: The Evidence from IPMA“, na kome je ko-autor sa profesorima Vladimirom Obradovićem i Danijelom Toljaga-Nikolić i predsedavala panelom za dodelu istraživačkih nagrada.

Vladana Stepanović je bila zadužena za upravljanje različitim aspektima dodele nagrada, uključujući ceremoniju svečane dodele nagrada i panel diskusiju.

Profesor Obradović je, kao deo IPMA visoke delegacije, posetio kompaniju ZTE, kinesku multinacionalnu kompaniju telekomunikacione opreme i sistema sa sedištem u Shenzhenu, Kini, koja pruža inovativne i ekonomične proizvode i usluge za telekomunikacione operatere širom sveta. Kako bi doprineli stvaranju veće vrednosti upravljanja projektima u digitalnoj eri, obe strane planiraju blisku saradnju u oblastima standardnog istraživanja, najboljih praksi u upravljanju projektima i obuke profesionalnih talenata.

11th IPMA Research Conference bila je prilika da se istraživači i profesionalci iz industrije sretnu, podele svoje znanje i pokrenu međunarodne projekte istraživanja i umreže. Organizatori ovogodišnje konferencije 11th IPMA Research Conference, su članica IPMA udruženja – Odbor za istraživanje upravljanja projektima, Kina (PMRC) i Hohai univerzitet u Nanjingu.

Fakultet za ekonomiju i menadžment na Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Pekingu i Fakultet za menadžment i inženjering na Univerzitetu Hohai u Nanđingu pozvale su profesore Vladimira Obradovića i Mariju Todorović da održe predavanje na temu “Kompetencije u upravljanju projektima – IPMA ekosistem”.

Gostujuća predavanja i „Forum za saradnju u obrazovanju o upravljanju projektima“ održan u okviru 11th IPMA Research Conference pružili su fantastičnu priliku za diskusiju o potencijalnim putevima buduće saradnje u istraživanjima i studijskim posetama.

Profesori Vladimir Obradović i Marija Todorović, zajedno sa IPMA delegacijom, održali su važan sastanak sa vrhovnim rukovodstvom Aihua International Education Technology Group, liderom na tržištu visokog stručnog obrazovanja i celoživotnog obrazovanja u Kini i predstavnicima Ministarstva obrazovanja Narodne Republike Kine. Glavni fokus sastanka bio je na tome kako unaprediti obrazovanje u oblate upravljanja projektima u budućem period.

Iz tog razloga, IPMA i Aihua planiraju da zajedno razviju standarde za obrazovanje i obuku na tržištu u Kini, što će pomoći u nastojanjima zemlje da unapredi svoj obrazovni sistem za moderno doba i proširi mogućnosti zapošljavanja za one koji steknu diplome na mnogim prestižnim stručnim univerzitetima.

Radujemo se sledećim projektima istraživanja i obrazovanja.