Sporazum saradnja

Sporazum o saradnji između IPMA Srbija i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu

Sporazum o saradnji između Udruženja za upravljanje projektima Srbije – IPMA Srbija i Ekonomskog fakulteta, Univerzitet u Kragujevcu potpisan je 25. novembra 2022. godine  u Kragujevcu. Sporazum su potpisali prof. dr Milena Jakšić, dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i predsednik IPMA Srbija, prof. dr Vladimir Оbradović.

Ovaj sporazum omogućava zajednički rad na razvoju obrazovnih programa i predmeta iz oblasti upravljanja projektima koji se izučavaju na Ekonomskom fakultetu, Univerzitet u Kragujevcu. Mogućnosti unapređenja se posebno ogledaju u razmeni znanja i iskustva u domenu savremenih pristupa za upravljanje projektima i međunarodno priznatih metodologija koje promoviše Udruženje za upravljanje projektima – IPMA Srbija, kao i kroz sistem međunarodne registracije obrazovnih programa (IPMA REG). Prostor za saradnju postoji i na  polju naučnoistraživačkih projekata i organizacije događaja, a sve u cilju razvoja nauke i mogućnosti za studente.

Ovom prilikom je organizovan i poseban događaj za studente koji su imali prilike da se upoznaju sa savremenim trendovima iz oblasti upravljanja projektima i nizom mogućnosti koje Udruženje za upravljanje projektima projektima – IPMA Srbija organizuje za studente, kao što su radionice i brojna takmičenja u fizičkom i virtuelnom okruženju: Project Management Championship – PMC 2022 i Global eCollaboration Competition – GeCCO. Posebno je predstavljen otvoreni poziv za dodelu nagrada za mlade, u cilju promocije profesije i davanja priznanja pojedincima za izvanredne rezultate ostvarene u 2022. godini.

Radujemo se budućoj saradnji i zajedničkim projektima.