Tim Srbija osvojio prvo mesto na Međunarodnom takmičenju iz upravljanja projektima

Tim Srbije u petak 26. juna, osvojio je prvo mesto na Međunarodnom takmičenju iz upravljanja projektima – International Project Management Championship. Dijana Heger (kapiten tima), Kristina Simonović i Milan Milićević dolaze sa fakulteta za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum, a mentor tima je profesor Goran Avlijaš. Već treći put tim iz Srbije osvaja prvo mesto na ovom prestižnom i jedinom takmičenju iz oblasti upravljanja projektima za studente.

Ovogodišnje međunarodno finale takmičenja Project Management Championship organizovao je tim Litvanije u online okruženju, gde su takmičari radili simulaciju upravljanja projektima Prendo kompanije.

Takmičenje je organizovala vodeća profesionalna asocijacija za upravljanje projektima – International Project Management Association – IPMA, dok je Udruženje za upravljanje projektima Srbije – IPMA Srbija zaduženo za sprovođenje nacionalnih kvalifikacija i nacionalnog finala. Ove godine kvalifikacija je održana na Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment, dok se nacionalno finale održalo u prostorijama kompanije Comtrade.

U takmičenju je učestvovalo 189 timova iz Finske, Nemačke, Litvanije, Rusije, Italije, Španije, Austrije, Srbije i Francuske. Tim Srbije odneo je pobedu, a na drugom i trećem mestu nalaze se tim Austrije i tim Litvanije.